Wat is krav maga?

Het beste ‘street-and-battle’-getest systeem ter wereld!

Krav Maga

Krav Maga is een vecht- en zelfverdedigingssysteem dat ontwikkeld is in het Israëlische leger door Imi Sde-Or Lichtenfelt en dat wereldwijd binnen verschillende sectoren wordt onderwezen. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld beveiliging, politie, speciale eenheden en het leger. De technieken kenmerken zich door een logische benadering van gevechtssituaties en zelfverdediging, welke gebaseerd zijn op de natuurlijke reflexen van het lichaam. Onder hevige stress als gevolg van bijvoorbeeld angst of spanning tijdens een geweldsincident, geldt dat deze reflexmatige reacties voor ieder individu ongeveer gelijk zijn.

De technieken die in krav maga worden aangeleerd gebruiken deze natuurlijke reflex als basis. Dit heeft als gevolg dat het toepassen van de techniek eenvoudiger wordt. Het is een systeem dat iedereen, jong en oud, man en vrouw, kan gebruiken om zichzelf en/of dierbaren te verdedigen als ze worden geconfronteerd met een gevaarlijk en/of gewelddadig incident. Krav maga kent geen regels. De enige beperking is de Nederlandse wet die in acht moet worden genomen. Een beoefenaar van krav maga zal, indien mogelijk, conflictsituaties proberen te vermijden, maar in het geval van een daadwerkelijke conflictsituatie, alles doen om zichzelf en dierbaren te verdedigen.

Er zijn meerdere voordelen die het systeem zo aantrekkelijk maken.

Relatief gezien is Krav Maga;

– Makkelijk aan te leren
– Effectief
– Efficiënt
– Technieken zijn gebaseerd op natuurlijke reacties
– Het berust op praktijkervaring
– Het is het beste ‘street-and-battle’-getest systeem ter wereld!

Belangrijk om te weten, is dat de technieken van nu werkelijk getest zijn. Dagelijks worden de technieken doeltreffend toegepast. Door man, vrouw, jong en oud, onder alle omstandigheden. Het systeem staat niet voor niets bekend als” best street and battle tested system of the world”.