Kids & Junior

Krav Maga voor kinderen en tieners van 5 tot 15 jaar

Kids-Krav Maga is een zelfverdedigingssysteem voor kinderen waarbij uw kind op een vriendelijke manier wordt aangeleerd hoe hij of zij zich kan redden uit de meest uiteenlopende situaties. Het is een zelfverdedigingssysteem waarbij uw kind spelenderwijs traint: De kids leren van elkaar en met elkaar. Er worden verschillende situaties in allerlei spelvormen gesimuleerd. Zo leert uw kind spelenderwijs om situaties goed in te schatten, conflicten te vermijden en, als er geen andere optie overblijft, om zich op een gepaste wijze te verdedigen aan de hand van speciaal op de leeftijd aangepaste Krav Maga-technieken.

De Kids-Krav Maga-cursussen zijn op leeftijd ingedeeld. Iedere leeftijdsgroep krijgt op een passende manier les. De nadruk in de twee verschillende lessen wordt ook anders gelegd. Zo is er in de les voor de 5-9 jarige bijvoorbeeld zo min mogelijk agressie en geweld. Een jong kind is immers nog niet in staat de juiste beslissing in elke situatie te nemen…u als vader/moeder die naar school wordt geroepen vanwege disproportioneel geweld is het laatste wat na moet worden gestreefd! De Kids-Krav Maga-lessen zijn pedagogisch en methodisch-didactisch zeer verantwoord. De lesopbouw is logisch en de technieken worden makkelijk aangereikt.

In de lessen van 5-9 jaar is de nadruk meer gelegd op:

– Het uitstralen van zelfvertrouwen en daarnaast het voor zichzelf opkomen,

– Omgang met situaties als ‘omgaan met vreemden’ (mogelijk kidnapping), risico’s ontstaan vanuit de omgeving e.d.,

– Omgang met schoolsituaties en leeftijdgenoten, – Verantwoord en respectvol omgaan met anderen.

Naast de hiervoor genoemde zaken ligt de nadruk bij de 10-15 jaar lessen op:

– Hoe om te gaan met pesters en pesterijen,

– Leren wat de fysieke mogelijkheden van het lichaam zijn en de grenzen hiervan te verleggen.

Naast het trainen van motoriek, conditie en reflexen wordt er ook gewerkt aan zelfvertrouwen, discipline, zelfbeheersing, mentaliteit en sociale vaardigheden. Net als de lessen voor volwassenen berusten ook de oefeningen en technieken van Kids-Krav Maga op jarenlange praktijkervaring.

Zoals al eerder aangegeven wordt het kind getraind in het goed inschatten van situaties. In de lessen wordt dan ook aandacht besteed aan preventie van agressie en gevaar. Tevens worden er leermethodes en oefeningen aangeleerd m.b.t. gevaarbeheersing. Kinderen leren bijvoorbeeld ook hoe ze eventueel andere kinderen kunnen helpen, verbaal dan wel fysiek. Kinderen leren verdedigingstechnieken zoals: bevrijdingen, klemmen, worpen en afweren.

Praktijksituaties op de kinderen toegespitst

Verschillende praktijksituaties worden er in de les nagebootst. Wat dien je bijvoorbeeld te doen als je als kind wordt aangesproken door een onbekende volwassene? Hoe ga je om met vervelende of agressieve klasgenootjes? Hoe kun je je stem gebruiken om een aanvaller op afstand te houden? Hoe kun je het beste wegrennen? En in het geval dat niet kan: Welke zelfverdedigingstechnieken kun je toepassen?

Wanneer worden de lessen aangeboden?

De lessen worden op de maandagmiddag en vooravond in de vestiging Zoetermeer aangeboden:

– Kinderen van 5-9 jaar: 16:30 – 17:15 uur.

– Tieners van 10-15 jaar: 17:30 – 18:30 uur.

De lessen worden op de dinsdagmiddag en vooravond in de vestiging Ypenburg aangeboden:

– Kinderen van 5-9 jaar: 17:15 – 18:00 uur.

– Tieners van 10-15 jaar: 18:00 – 19:00 uur.

Bent u geïnteresseerd geraakt? Neem dan contact met ons op. De kosten van het Kids-Krav Maga kunt u hier terugvinden.

Misschien dat het zelfs mogelijk is dat uw kind al gelijk een proefles meedoet!