Avi Moyal

Avi Moyal – Chairman IKMF

Avi Moyal

Avi Moyal werd geboren in 1966. Vanaf zeer jonge leeftijd houdt hij zich al bezig met krav maga. Al snel blijkt dat hij hierin over zo’n enorme vaardigheid beschikt, dat zijn leermeesters hem in staat stelden al op zeer jonge leeftijd les te geven. Hij heeft inmiddels al meer dan 30 jaar ervaring in het lesgeven.

In 1985 ontving Avi Moyal zijn “Expert diploma” in krav maga en werd hij actief binnen de IDF (Israëlische Defense Force) mariniers. Avi rond zijn officierentraining met uitmuntendheid af, en dient als pelotonscommandant bij een “terror demolition unit”. Hij verwierf veel ervaring in Libanon waar hij onder andere SWAT-eenheden aanstuurde in speciale operaties achter vijandelijke linies.

Tijdens zijn dienst voorzag hij ook in VIP-bescherming voor geheimagenten en een hoog geplaatste IDF-generaal. Na actieve dienst, dient Avi als reserve pelotonscommandant in een “special operations unit”. Avi Moyal studeert af in alle trainerscursussen aan het Wingate Institute, inclusief die van senior trainer.

Later heeft hij gedurende 7 jaar instructeurcursussen aan het Wingate Instituut gegeven, en vandaag de dag is hij erkend als een van de hoogste krav maga masters in de wereld. Avi bezit ook een “business degree” van een gerespecteerde Israëlische universiteit.

Zijn leermeesters waren onder andere Eli Avigzar (RIP) en natuurlijk Imi Lichtenfeld (RIP). Avi was Imi’s directe en meest vertrouwde student. Hun nauwe relatie leidde ertoe dat Avi aan het hoofd stond als voorzitter van de Aguda (de allereerste krav maga organisatie).

Op dit moment fungeert Avi als voorzitter van de International Krav Maga Federation (IKMF), dit doet hij met behoud van de visie van master Imi Lichtenfeld, de oprichter en bedenker van krav maga. Daarnaast wordt Avi beschouwd als toonaangevend instructeur en professionele autoriteit voor de gouvernementele sector, en doet hij tevens dienst als adviseur van de Israëlische minister van sport en onderwijs op het gebied van krav maga.

Hij geeft les aan mannen, vrouwen en kinderen in alle Israëlische sectoren, zowel particulier als commercieel.

Als krav maga meester, is Avi door de Israëlische regering gekozen om landelijk specifieke technieken en onderwijsprogramma’s te ontwikkelen voor zelfverdediging voor vrouwen en kinderen.

Avi heeft ook een boek gepubliceerd over krav maga speciaal voor basisschool leerlingen. Het is verspreid over Israël, en zal binnenkort worden vertaald en in het buitenland worden gepubliceerd.

Avi Moyal blijft wereldwijd verschillende militaire eenheden en beveiligingorganisaties instrueren zoals hij afgelopen jaren al heeft gedaan. Een van de aspecten die Avi tot een gerenommeerde en gerespecteerde autoriteit in de wereld van krav maga maakt is zijn enorme “echte wereld” ervaring. Zoals eerder vermeld, is hij de enige IKMF bestuurder met bewezen IDF ervaring als officier, die ook in de civiele sector VIP-bescherming geboden heeft voor wereldberoemde entertainment persoonlijkheden zoals de “popster” Michael Jackson (RIP).

Vandaag de dag verdeelt Avi Moyal zijn tijd tussen zijn roeping om de kunst van het krav maga uit te breiden naar verschillende landen en organisaties, zijn vele Israëlische studenten en zijn familie.

Speciale Projecten:

– In 1993 diende Avi met een groep van veiligheidspersoneel dat is toegewezen als persoonlijke lijfwacht van de popster Michael Jackson in zijn bezoek aan Israël.

– In 1994 stichtte hij een VIP-beveiligingseenheid voor een particuliere organisatie in Brazilië.

– In 1995 werd hij door de Israëlische minister-president toegewezen om haar werknemers te trainen in krav maga.

– In 1996, na tal van moorden en pogingen tot kapingen en berovingen van taxichauffeurs in Israël, stond Avi Moyal aan het hoofd van een project dat taxichauffeurs moest instrueren in zelfverdediging. Na de cursus was het aantal aanvallen drastisch uitgedund.

– 1998 was een periode van aanslagen door de beruchte verkrachter – Beni Sella. Onder zijn slachtoffers waren tientallen jonge vrouwen uit Tel-Aviv. Voorafgaand aan zijn aanhouding, had de City-Hall van Tel-Aviv, Avi Moyal geworven om een project te leiden dat de vrouwen in Tel-Aviv in zelfverdediging trainden. De cursus was zeer succesvol, en het leerde honderden vrouwen om zichzelf te verdedigen tegen seksuele geweldpleging door gebruik van alledaagse voorwerpen. Aan het eind van dat jaar werd Beni Sella betrapt, vervolgd en opgesloten.

Tijdens zijn werk met de City-Hall van Tel-Aviv, na een paar gevallen van geweld, gaf hij een zeer succesvolle cursus in zelfverdediging voor parkeerwachten van de stad.