International Krav Maga Federation (IKMF)

IKMF BOND

De International Krav Maga Federation (IKMF) is in 1995 door vooraanstaande krav maga-experts opgericht om het zelfverdedigingssysteem krav maga wereldwijd bekend te maken. Het is de grootste krav maga-organisatie ter wereld en is gevestigd in Israël. De voorzitter is Avi Moyal (Master level 2) welke wordt ondersteund door verschillende Global team members – de GIT’s, allemaal expert levels vanuit Israel of speciaal geselecteerde expert levels uit de wereld zoals Joey Roetman – de lead instructor van DFTZ!

Inmiddels is de IKMF in 90 landen vertegenwoordigd en is de organisatie betrokken bij het wekelijks trainen van ruim 100.000 mensen wereldwijd die om verschillende redenen de trainingen volgen. In tientallen landen is de IKMF actief in het trainen van militaire, politie en security eenheden alsmede het opleiden van instructeurs van deze units. De ervaring en expertise van de IKMF op gebied van krav maga toepassingen binnen het raamwerk van de wet is uniek te noemen, zowel voor burger toepassingen als voor overheidsdiensten.

In haar bestaan heeft de IKMF meer dan een miljoen mensen weerbaar gemaakt en als gevolg daarvan levens gered van hen die middels preventief of fysiek daadkrachtig handelen erger wisten te voorkomen. Elke organisatie roept dat zij de grootste en de beste zijn, maar hoe bepaal je dat? IKMF is als enige krav maga organisatie officieël partner van de Israelische overheid verantwoordelijk voor trainingen van alle elite eenheden van politie, veiligheidsdiensten en defensie. Niet af en toe een seminar waarmee organisaties opscheppen, maar structureel in contracten met de overheid, ook in het buitenland. Dit maakt wat de IKMF onderscheidt van alle anderen en waardoor u weet met de enige echte organisatie te maken te hebben. Overheidsinstanties kunnen dit via de Ambassade bevestigd krijgen. IKMF heeft de laatste jaren een enorme voorsprong genomen op andere organisaties door zich te richten op realisme en kwaliteit middels aantrekken van specialisten uit de overheid, daar waar andere organisaties zich richten op groei in de burger sector met zoveel mogelijk inkomsten volgens het Basic fit principe.

DE IKMF ZORGT ONDER MEER VOOR

1. Nieuwe technieken en lesmethoden, zoals Kids krav maga en het integreren van functionele training, zoals bv. kettlebell training of crossfit. Het kan ook voorkomen dat uit onderzoek of uit de praktijk blijkt dat een techniek anders moet. Deze wordt dan aangepast en gecommuniceerd naar alle instructeurs.

2. Opleiden, examineren en bijscholen van instructeurs. Alle krav maga-instructeurs in Nederland gaan regelmatig naar centrale trainingen onder leiding van leden van het Global Instructeur Team afgewisseld met high-levelled nationale instructeurs. Op die manier blijven ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van krav maga. Tijdens deze trainingen leggen ze ook regelmatig zelf examen af.

3. Centrale examens afnemen. De examens voor bepaalde graden worden centraal afgenomen door een Israëlische topinstructeur en/of Nederlandse expert levels. Zo doende wordt gewaarborgd dat iedereen dezelfde technieken gebruikt en er niet onbedoeld varianten worden toegepast die wellicht minder effectief zijn.

4. Seminars, workshops en cursussen over de hele wereld voor particulieren, bedrijven, justitie, defensie en persoonsbeveiliging.

Kortom: u weet dus dat u kwaliteit mag verwachten als u gaat trainen bij een IKMF-school!