Simone visser

DFTZ instructeur Simone Visser

‘’Krav Maga? Dat is toch niets voor mij!’’, zei Simone lachend tegen haar ouders toen deze opperde om bij DFTZ een proefles te volgen. Zij vonden dat het tijd werd dat Simone eens iets aan zelfverdediging ging doen, maar in haar ogen was Krav Maga een of andere militaire vechtsport waar alleen maar grote sterke mannen iets te zoeken hadden.

In 2015 kwam ze er niet meer onderuit en kwam Simone als 16-jarige puber met enige tegenzin bij DFTZ aan. Vanaf het moment dat zij de zaal binnen stapte, merkte ze dat haar verwachtingen van Krav Maga totaal verkeerd waren. Ze kwam terecht in een hele gevarieerde beginnersgroep waar de samenhorigheid en gezelligheid vanaf spatte. De dynamiek van de groep heeft ze vanaf de start als heel prettig ervaren en is iets waar zij nu zelf als instructrice veel waarde aan hecht!

In de eerste paar lessen bij DFTZ is zij overtuigd geraakt van de eenvoud van Krav Maga, hoe intuïtief de technieken zijn en daarmee ook hoe gemakkelijk het aan te leren is. Sindsdien was (of eigenlijk; is) Simone niet meer weg te slaan en is zij wekelijks mee gaan trainen op de locatie in Zoetermeer en Den Haag/Ypenburg.

Wat haar heel erg aansprak is het trainen van technieken en scenario’s die ook daadwerkelijk voor kunnen komen. Dat gaf haar snel het gevoel dat wat zij leerde/trainde, ook ‘echt’ toepasbaar is in de praktijk. Daarbij wordt er ook veel aandacht geschonken aan het preventief handelen en het leren herkennen van bepaalde situaties. Voorkomen is nou eenmaal beter dan genezen.

Simone haar enthousiasme voor Krav Maga bleef ook bij Joey niet onopgemerkt. Vanaf 2017 is zij Joey gaan ondersteunen bij de kids (5-9 jaar) en junioren (10-15 jaar) lessen die DFTZ aanbiedt. Tot op de dag van vandaag haalt zij hier nog steeds elke week opnieuw veel energie uit om met de kids en junioren aan de slag te gaan. Simone vindt het geweldig om te zien hoe zij groeien in hun Krav Maga skills en, misschien nog wel belangrijker, in hun zelfvertrouwen.

Samen met Kees is Simone in 2019 begonnen aan de Civilian Instructors Course (CIC) om Krav Maga instructrice te worden. Hier zijn ze 23 dagen getraind door de instructeurs uit het Global Instructors Team uit Israël. Tijdens de CIC zijn ze ondergedompeld in de theorie en principes achter Krav Maga en het les geven hierin.

Na het succesvol afsluiten van de CIC is Simone lessen gaan verzorgen voor de volwassenen. Daarnaast ondersteund zij bij de Kids/junior lessen en bij de speciale vrouwen Stay Away! seminars en cursussen.

Tijdens de lessen doet Simone haar uiterste best om de mensen die in haar les aanwezig zijn mee te nemen in haar eigen enthousiasme. Tijdens de training zorgen wij, naast de Krav Maga technieken, altijd voor passende oefeningen om ook fysiek fitter en sterker te worden. Bij alle aspecten van de training vindt Simone het belangrijk dat iedereen mee kan doen, ongeacht leeftijd, beperking of fysieke gesteldheid. Krav Maga bij DFTZ is toegankelijk voor iedereen!