Kees scherpenhuijzen

DFTZ instructeur Kees Scherpenhuijzen

Voordat Kees bij Krav Maga terecht kwam, had hij enkel ervaring met fitness. Aangezien hij daar de nodige uitdaging miste, ging hij op zoek naar wat anders. Tijdens een zoektocht kwam hij terecht bij Krav Maga, waar hij direct na het volgen van een proefles verkocht was. Het gemak van het aanleren van de technieken (en dit zonder enige martial arts ervaring ?) en de intensiteit van de training die werden gegeven, hebben hier mede aan bijgedragen.

Na een aantal jaren de intensieve trainingen gevolgd te hebben werd hij uiteindelijk gevraagd om instructeur te worden. Dit avontuur en de bijbehorende uitdaging ging hij met veel plezier aan. Voornamelijk omdat hij zelf zoveel uit de lessen heeft gehaald, en dit graag wilde doorgeven. Daarnaast hebben de lessen bijgedragen op de manier dat hij zelfverzekerder is geworden, dit op persoonlijk en zakelijk vlak. Na een periode van 23 dagen, onder leiding van 3 GIT’s, t.w. Tamir Gilad, Israel Tamir en Orel Malka, heeft hij de instructeurscursus succesvol afgerond. Hierna is hij direct in 2020 gestart met het verzorgen van Krav Maga lessen aan de volwassenen bij DFTZ. Dit onder leiding van Expert instructor(EIT) Joey Roetman.

 

Qua lesgeven houdt hij ervan om technisch bezig te zijn, om de technieken tot in detail aan te leren en met name de overtuiging dat het voor een individu daadwerkelijk effectief kan zijn. Zijn lessen sluit hij op een uitdagende manier af zodat de student zijn grens kan verleggen en voldaan huiswaarts gaat.